ONTDEK DE DIGITALE TOEKOMST VAN GEBOUWEN

Elk bedrijf dat binnenruimtes gebruikt, beheert of bouwt, profiteert van digitale gebouwinformatie en- modellen. Klik hieronder om erachter te komen welke oplossingen in uw branche worden gebruikt of neem contact op om uw specifieke behoeften te bespreken.

1-bouwprojecten

BOUWPROJECTEN

Scantechnologie speelt een kritieke functie binnen geïntegreerde BIM-workflows (Building Information Modelling) en het proces van het vastleggen van bestaande gebouwen.

1-vastgoed

VASTGOED

Met het digitaliseren van uw vastgoed creëert u transparantie en voorkomt onverwachte kosten als gevolg van meerwerk. Uw gehele gebouw inclusief de installaties en alle documentatie beschikbaar en doorzoekbaar.

1-retail

RETAIL

Onze scantechnologie maakt locatie gebaseerde services in grote winkelomgevingen mogelijk, biedt een virtuele showroom en maakt het makkelijker voor winkelend publiek om te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

1-productiefaciliteiten

PRODUCTIE FACILITEITEN

4Indoor Plant view biedt externe toegang tot uw productiefaciliteiten, zodat u belangrijke assetinformatie kunt visualiseren en benaderen middels onze IndoorViewer.

1-transporthubs

TRANSPORT HUBS

Transporthubs kunnen onze scantechnologie gebruiken voor navigatie, locatie gebaseerde services en gebouwbeheer.

1-musea

MUSEA

4Indoor kan het bereik en het publiek van tentoonstellingen en musea vergroten door een virtueel component te bieden, met functies zoals rondleidingen en interessante objecten (POI’s).

1-warehouses

WAREHOUSES

Visualiseer uw warehouse in de indoorViewer en stroomlijn de interne logistiek door relevante informatie te koppelen aan geotag posities in uw virtuele model.

1-universiteiten

UNIVERSITEITEN

Het is vaak moeilijk om de weg vinden zoals in grote gebouwen, vooral voor nieuwe studenten. Wij bieden indoor navigatie en een virtuele walk-trough door de campus voor (aankomende) studenten.

change-detection-z
VERANDERINGSDETECTIE

De data die na het scannen is vastgelegd, kan worden gebruikt om modellen te verifiëren, zowel voordat de bouw of een verbouwing start en wanneer het project is voltooid. Tijdens de constructie maakt regelmatig scannen dan de vergelijking mogelijk van puntenwolkgegevens om afwijkingen te detecteren en voortgang van het project te volgen. Zodra de constructie is voltooid, kan een scan worden vergeleken met het geplande model om te bevestigen of het project volgens plan is uitgevoerd.

planning-verification-z
PLANNING & VERIFICATIE

Planning en verificatie van 3D-modellen of IFC-modellen met daadwerkelijk gescande situatie (3D-scan) in de IndoorViewer. Na het in kaart brengen kan 4Indoor aantonen dat wat is gepland ook correct is gemaakt en aan de eisen van de klant voldoet door het 3D- of IFC-model in de puntenwolk te importeren en afwijkingen van het model vast te stellen.

assetmanagement-z
ASSET MANAGEMENT

Stroomlijn alle assets door een overzicht te maken van alle beschikbare assets; tag activa als Points of Interest en verrijk deze met relevante informatie. Upload en voeg gerelateerde documenten toe aan de POI, zoals onderhoudsrapporten of handleidingen. Vereenvoudig onderhoudsrapportages en verkort de tijd op locatie. Nuttige links kunnen naar technici worden gestuurd om hen van alle relevante informatie te voorzien zodat ze zich kunnen voorbereiden voordat ze op locatie aankomen. Ze kunnen voordat ze op locatie arriveren documentatie bekijken, metingen uitvoeren en de beste route naar de asset plannen. Lees hier meer over Assetmanagement toepassingen

facilitymanagement-z
FACILITY MANAGEMENT

Zoals bij veel Facility management evenementen, is het bouwen van informatiemodellen (BIM) een hot topic. We weten allemaal dat BIM de kosten heeft verlaagd en de efficiëntie voor de bouwsector heeft verbeterd. Wat minder duidelijk is, is hoe FMIS dezelfde voordelen kan bereiken. Nadat wij gescand hebben heeft u toegang tot onze indoorViewer met zeer scherpe panoramische foto’s en een digitale 3D-omgeving van uw gehele bedrijfsruimte. In de indoorViewer kunt u al uw bedrijfsprocessen invoeren, bewerken en bewaken en deze integreren in uw bestaande FMIS-, ERP-, website- of intranetsite. Items zoals contractbeheer, gepland onderhoud, voorraadbeheer, reserveringen, inspecties en meta databeheer zijn allemaal beschikbaar, meetbaar en te rapporteren.

Lees meer over de toepassingen binnen Facility Management

360-3d-z
360° FOTO'S & 3D SCANS

Met onze 3D scan trolley brengen we complete gebouwen in razendsnel tempo in kaart met een ongeëvenaarde kosten / kwaliteitsverhouding van maximaal 25.000 vierkante meter per dag. Zes hoge resolutiecamera’s maken panoramafoto’s van 360 graden die aan elkaar zijn gestitched om meeslepende 3D-visualisaties van binnenruimten te creëren. De camera’s zijn uitgerust met ultragevoelige lenzen die beelden van hoge kwaliteit vastleggen.

Middels onze 3D-scans kunt u snel en kostenefficiënt een model uit een puntenwolk maken en valideren. Wij leveren de data binnen een paar dagen voor een fractie van de kosten in vergelijking met regulier statisch scannen. De meest nauwkeurige en snelste manier om as-built modellen te leveren. Leg data voor het modelleren van gebouwinformatie (BIM) vast in elke fase van het bouwproces. 5 mm gekleurde puntwolken in de volgende bestandsformaten: XYZ, PLY, PTZ, E57 en LAS. Importeer puntenwolken in uw software om 2D & 3D CAD- of BIM-modellen te maken.

sensoring-z
IOT & SENSORING

In de IndoorViewer is het zelfs mogelijk om de nieuwste identificatie-, locatie- en detectietechnologieën te visualiseren, waaronder actieve draadloze sensoren en telemetrie. De indoorViewer visualiseert operationele processen en beheert complexe processen live en in realtime.

Samen met onze partners zijn we in staat gebouwen uit te rusten met sensortechnologie die informatie levert over processen, status, gebruik en robotica die werknemers ondersteunen bij het leveren van diensten. Toepassingen zijn o.a. sensoren voor realtime sensoring, PLC-logbestanden, ERP-productiebatches, RFID-inventarisatiesystemen, lokalisaties, onderhoud en gebruik van dergelijke systemen. Consolideer datastromen uit verschillende bronnen en bekijk deze real time in onze IndoorViewer.