VERIFIEER UW BUILDING INFORMATION MODEL (BIM) MET EEN 3D-SCAN

WAT IS BUILDING INFORMATION MODELING (BIM)?

BIM (Building Information Modeling) is een methode om alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw weer te geven in een digitaal 3D model. Het geeft inzicht in elke fase van de levenscyclus: van het eerste ontwerp tot gedurende de bouw en van beheer tot de sloop van een gebouw. Het introduceren van BIM heeft wereldwijd een enorme boost gegeven aan de design- en constructiesector en de daaruit voortvloeiende integratie van 3D-scandetectie.

VERIFIEER UW BUILDING INFORMATION MODEL BIM_p1

WAAROM AS-BUILT DOCUMENTATIE VERGELIJKEN MET BIM-MODEL?

Het vergelijken van de as-built documentatie en het BIM-model is van groot belang. Constructiefouten of afwijkingen in de bouw zijn bijna niet visueel te controleren. Het repareren van deze fouten kan veel tijd en geld kosten. Constructiefouten kunnen zelfs compleet over het hoofd worden gezien, waardoor het niet meer kan worden aangepast. Dit leidt tot hoge onderhoudskosten van uw gebouw, soms nog jaren na de bouw. Het vergelijken van het BIM-model met de daadwerkelijke bouw is met het blote oog onmogelijk te zien en het is simpelweg erg tijdrovend.

4INDOOR VERIFIEERT DE CORRECTHEID VAN UW BIM MODEL

4Indoor maakt het mogelijk om uw as-built documentatie razendsnel met het BIM-model te verifiëren. Onze trolley maakt nauwkeurige 3D-scans als basis voor uw BIM-model. Binnen een paar dagen leveren we de data voor een fractie van de kosten in vergelijking met een statische scanner. We leggen onze 3D-scans over het model heen, zodat u duidelijk inzichtelijk heeft op welk elementniveau de bouw afwijkend is. Onze scans maken deze check vele malen sneller en accurater dan handmatige controle. Zo bent u constructiefouten of afwijkingen in de bouw voor en werkt u te allen tijde met een betrouwbaar model van de werkelijkheid.
VERIFIEER UW BUILDING INFORMATION MODEL BIM_p2
VERIFIEER UW BUILDING INFORMATION MODEL BIM_p3

SCAN TO BIM

Binnen elke dagen nadat onze 3D-scan trolley de ruimte heeft gedetecteerd, kan de digitale kopie al worden gebruikt om uw informatiemodel te verifiëren. Dit is mogelijk in iedere fase van de levenscyclus, bijvoorbeeld voordat de bouw begint of juist wanneer het project is voltooid. Door regelmatig scans maken tijdens de bouwfase heeft u op ieder moment de correctheid van uw BIM-model inzichtelijk.

INDOORVIEWER EN NAVIGATIE APP

U bekijkt het resultaat van de 3D-scans in de IndoorViewer. Via uw browser heeft u op elk apparaat (desktop, tablet of smartphone) toegang tot de volledige data. Met onze SDK kunt u indoor navigatie-apps ontwikkelen op basis van data die door de scantrolley is verzameld.) Zo kunt u ook van asset naar asset navigeren vanaf elk apparaat (smartphone, desktop of tablet) zonder infrastructuur of hardware.

MEER WETEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: