Nauwkeurig en snel 3D inmeten van vastgoed

Indoor Mobile Mapping

Bij renovatie, restauratie, verbouwingen, onderhoud, beheer of facility management razendsnel beschikken over up to date gebouwdata? Indoor Mobile Mapping is een techniek om uw binnenruimte enorm snel in te meten en te visualiseren voor tal van doeleinden.

4Indoor digitaliseert nauwkeurig uw vastgoed door gebruik te maken van een mobiel 3D laserscan systeem (Indoor Mobile Mapping Systeem). Door onze 360° foto’s en laserscandata samen te voegen creëren we een digital twin die samen komt is in onze beveiligde webbased IndoorViewer.

Op basis van het Indoor mobile mapping,- en draagbaar VLX systeem zijn wij in staat zowel het

interieur als exterieur van een complex in te meten en digitaal te verwerken. Nadat een object is

ingemeten en de foto en laserscandata is verwerkt ontstaat een totale point cloud die we conform uw wensen aanleveren. Deze data is direct in te laden in uw CAD/BIM software.

Inzet van nauwkeurige scandata verkleint de kans op ontwerp- en bouwfouten. Met de point cloud als onderlegger kunnen wij het gebouw uitwerken tot een as-built BIM model; scan2BIM.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bouwbedrijven-header-low-res

De data kan gebruikt worden voor:

  • As built documentatie
  • CAD/BIM software
  • 3D modelleren
  • Digital twin
  • Indoor navigatie
  • Validatie en verificatie van 3d modellen

3D Scan trolley

Met onze mobiele 3D scansystemen zijn we afhankelijk van de in te meten ruimten in staat om tot 25.000m2 per dag in te meten. Sneller dan traditioneel scannen en tegen lagere kosten. Natuurlijk kunnen wij deze meetdata aanleveren in de meeste gebruikte CAD en/of BIM formaten.

Webbased IndoorViewer

Onze webbased IndoorViewer visualiseert foto,- en puntenwolkdata in uw browser. Bekijk binnenruimtes, selecteer delen van puntenwolken, snijdt deze bij en exporteer rechtstreeks uit de viewer in diverse formaten, stream puntenwolken, voeg gebouwinformatie toe, verricht metingen, navigeer en nog veel meer. Publiceer en deel uw gegevens op ieder apparaat op ieder moment van de dag.

Navigatie mogelijkheden

Onze webbased indoorViewer stelt u in staat indoor te navigeren, zonder gebruik te moeten maken van dure infrastructuur en bijbehorend onderhoud. Navigeer eenvoudig van asset naar asset. Ook kunt u middels onze SDK indoor navigatie-apps ontwikkelen op basis van data die door de trolley zijn verzameld.

DIGITALISEREN NIEUWE A-Pier

Bouwprojecten
Scantechnologie speelt een kritieke functie binnen geïntegreerde BIM-workflows (Building Information Modelling) en het proces van het vastleggen van bestaande gebouwen. Een 3D scan maakt het mogelijk om gemakkelijk een visueel en ruimtelijk dossier bij te houden van elke bouwfase voor investeerders en andere stakeholders. Blijf op de hoogte van de voortgang van projecten en geplande mijlpalen. Verminder locatie bezoeken. Met een 3D scan van 4Indoor kunt u specifieke metingen verrichten vanachter uw bureau en heeft u alle assets digitaal inzichtelijk.

 

Vastgoed
Plattegronden, certificaten, onderhoudshistorie, technische installaties, rapportage, …, al uw gebouwdata bij elkaar in een beveiligde omgeving. Wanneer u uw documentatie niet op orde heeft kan dit grote gevolgen hebben. Met het digitaliseren van uw vastgoed creëert u transparantie en voorkomt onverwachte kosten als gevolg van meerwerk. Uw gehele gebouw inclusief de installaties en alle documentatie beschikbaar en doorzoekbaar via een online portal voor u zelf, uw installateurs, onderhoudspartijen en aannemers.