client

KLANT

VOLKERWESSELS BOUW ROYAL SCHIPHOL GROUP

project

PROJECT

DIGITALISEREN NIEUWE TERMINAL 1A

In opdracht van VolkerWessels Bouw Schiphol BV heeft 4Indoor de nieuwe (tijdelijke) terminal 1A gedigitaliseerd met ons Indoor Mobile Mapping Systeem (IMMS). Het is druk op Schiphol en het wordt nóg drukker. Vorig jaar steeg het aantal reizigers binnen Schengen zelfs met 17%. Om deze groei (deels) op te vangen, voordat de nieuwe terminal in 2023 opent, is gekozen voor een tijdelijke vertrekhal. Dit gebouw biedt zowel meer incheckcapaciteit als extra securitylanes. Binnen 6 maanden is het gebouw, dat vooral uit prebuild componenten bestaat, uit de grond gestampt. Per jaar biedt de hal capaciteit aan zo’n 2 miljoen passagiers. De nieuwe hal biedt plaats aan 22 check-in balies, 6 securitylanes, sanitaire voorzieningen en een aantal kiosken.
target

DOEL

VERIFICATIE & VALIDATIE 3D-MODEL MET DAADWERKELIJK GESCANDE SITUATIE

4Indoor heeft in eerste instantie de vertrekhal tijdens de bouw gefotografeerd en gescand en vervolgens nogmaals vlak voor de oplevering. De as-built data is ingezet om het BIM model te valideren en te verifiëren. Tijdens de constructie maakt regelmatig scannen de vergelijking mogelijk van puntenwolkgegevens om afwijkingen te detecteren en voortgang van het project te volgen. Zodra de constructie is voltooid, kan een scan worden vergeleken met het geplande model om te bevestigen of het project volgens plan is uitgevoerd. Eventuele afwijkingen worden vervolgens in het model aangepast zodat deze exact overeenkomt met de werkelijkheid.

Klik op afbeelding om gallerij te openen

BENIEUWD NAAR HOE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: