client

KLANT

ROYAL SCHIPHOL GROUP

project

PROJECT

3D SCANNEN EN FOTOGRAFEREN VERTREK EN LOUNGE 1 ALSMEDE BEDRIJFSRESTAURANT EN DEEL ACHTER DE DOUANE

target

DOEL

HERINRICHTING VERTREK EN LOUNGE 1

Schiphol gaat verbouwen, vernieuwen en uitbreiden. In 2023 is Schiphol een nieuwe terminal rijker. Voor die tijd wil Schiphol de huidige terminal al aanpassen om de groei van het aantal reizigers op te vangen. Om dit te realiseren worden de vertrekhal & Lounge 1 opnieuw ingericht. In Vertrekhal 1 komt een tussenverdieping die meer ruimte biedt voor security, check-in en wachtgebieden. Ook de lounge wordt aangepast met bijvoorbeeld met meer winkels en voorzieningen.

WAT WAS DE OPDRACHT EN WAT WAREN DE BIJZONDERHEDEN?

4INDOOR heeft van Schiphol de opdracht gegund gekregen om een Digital Twin van de vertrekhal 1 alsmede het bedrijfsrestaurant, douanegebied en de horeca bij het panoramaterras te realiseren. Het totale oppervlak betreft hier ongeveer: 40.000m2.

Een Digital Twin is een virtuele weergave van een fysiek gebouw, in dit geval van vertrekhal 1 en de omliggende gebieden waaronder een deel achter de douane. Schiphol krijgt hiermee veel meer inzicht in haar vastgoed en heeft up-to-date as built gebouwdata die gebruikt gaat worden om de nieuwe plannen middels BIM modellen te realiseren.

HOE HEBBEN WIJ DIT UITGEVOERD

Door inzet van onze 3D Scan trolley kan Royal Group Schiphol zeer snel gedigitaliseerd worden. 4Indoor brengt met haar Indoor mobile mapping systeem (IMMS) snel en efficiënt grote oppervlaktes in kaart doormiddel van 3D scans en panorama foto’s.

Klik op afbeelding om gallerij te openen

BENIEUWD NAAR HOE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: