client

KLANT

ROYAL SCHIPHOL GROUP

project

PROJECT

DIGITALISEREN ROYAL SCHIPHOL GROUP PLAZA INCLUSIEF AANKOMSTHALLEN, STATIONSGEBIED EN TECHNISCHE RUIMTEN. TOTAAL: 65.000M2

4INDOOR heeft van Royal Schiphol Group de opdracht gegund gekregen om een Digital Twin van Schiphol Plaza, inclusief aankomsthallen en het stationsgebied, te realiseren. Het totale oppervlak betreft hier: 65.000m2. Een Digital Twin is een virtuele weergave van een fysiek gebouw, in dit geval Schiphol Plaza en de omliggende gebieden waaronder het stationsgebied en technische ruimten. Schiphol krijgt hiermee veel meer inzicht in haar vastgoed en heeft up-to-date gegebouwdocumentatie.
target

DOEL

REALISEREN DIGITAL TWIN ROYAL SCHIPHOL GROUP PLAZA VOOR O.A. SCAN TO BIM DOELEINDEN

Door inzet van ons Indoor Mobile Mapping Systeem (IMMS) kan Royal Group Schiphol zeer snel gedigitaliseerd worden. 4Indoor brengt met haar Indoor mobile mapping systeem snel en efficiënt grote oppervlaktes in kaart doormiddel van 3D scans en panorama foto’s. Schiphol gebruikt deze as built data onder andere om een BIM model te maken en later in de uitvoering voor validatie en verificatiedoeleinden.

Klik op afbeelding om gallerij te openen

‘Middels deze scan zetten wij een BIM model op waarbij de pointcloud en fotoscan de basis zijn. Voor Assets die niet kunnen worden meegenomen in de scan raadplegen wij ons huidige systemen om zo te komen tot een volledig model. BIM modellen als Plaza vormen de puzzelstukjes voor de bouw aan een digital twin van de luchthaven. Een digitaal twin welke zorgt voor een optimaal management voor de gehele lifecycle van onze assets.’

Arjan Toet
BIM adviseur Schiphol

BENIEUWD NAAR HOE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: