client

KLANT

ROYAL HASKONING DHV

project

PROJECT

SCANNEN & FOTOGRAFEREN LUCHTVERKEERSTOREN ROYAL SCHIPHOL GROUP

In opdracht van Royal Haskoning DHV heeft 4Indoor de luchtverkeerstoren gedigitaliseerd met ons Indoor Mobile mapping systeem (IMMS). De ingewonnen data gaat men gebruiken om een nieuw BIM model te maken. Wij hebben deze opdracht mede gegund gekregen omdat wij zeer snel de toren konden digitaliseren en tegelijkertijd de luchtverkeersleiders ongestoord verder konden werken.

Momenteel worden er bijna 500.000 starts en landingen per jaar vanuit de toren begeleid. Bij de opening in 1991 waren er rond de 250.000 vliegtuigbewegingen per jaar op Schiphol. Om de werkomgeving van de luchtverkeersleiding en daarmee de veiligheid te verbeteren wordt in september gestart met de vernieuwing van de verkeerstoren. Het vertrouwde beeld van de 101 meter hoge toren blijft zoals het is, maar binnenin gaat er een grootschalige verbouwing plaatsvinden.

target

DOEL

UITBREIDING / RENOVATIE LUCHTVERKEERSTOREN ROYAL SCHIPHOL GROUP

Het aantal werkposities verdubbelt bijna en er worden nieuwe consoles geïntroduceerd. Op dit moment werkt de verkeersleiding nog in één grote ring. Dat worden in de nieuwe situatie twee ringen. De buitenring krijgt elf werkposities en deze posities komen dichterbij het glas te zitten. In het midden van de ring komt een verhoging voor nog eens vier werkposities. Na de verbouwing kunnen 15 mensen tegelijk op de toren werken. Mei 2019 zal dit project afgerond zijn.
ROYAL-HASKONING-DHV

BENIEUWD NAAR HOE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: