client

KLANT

De Bijenkorf

project

PROJECT

Bijenkorf migratie naar 3D modellen

target

DOEL

Migratie van 2D tekenwerk naar 3D modellen van al haar filialen
target

GELEVERDE OUTPUT

  • Webbased viewer van de ingemeten filialen
  • BIM model van ingemeten filialen

null

WERKWIJZE

Voor deze digitaliseringsopgave scannen we de filialen met mobiele 3D scanners. Daarbij maken wij zowel gebruik van ons mobiele M6 scantrolley systeem en het draagbare VLX Systeem. 4Indoor is gespecialiseerd in het mobiel inmeten van vastgoed en heeft met de technologie van NavVis een mooie oplossing om razendsnel en accuraat vastgoed in te meten. Wij hebben de data opgeleverd aan onze opdrachtgever via het IVION platform. Een webbased applicatie die het mogelijk maakt om zowel de foto als de 3D inmeetdata als volledige visualisatie te raadplegen. De foto,- en pointcloud data die volgt wordt gebruikt om een BIM te maken van de filialen, het model wordt aangevuld met data conform de eisen die zijn vastgelegd in het protocol en de ILS van De Bijenkorf. Daarnaast beschikt de Bijenkorf over een IVION omgeving met daarin alle inmeetdata van filialen die zij delen met stakeholders en belanghebbende partijen. Een 3D scan van 4Indoor biedt meer transparantie bij verbouwing of revitalisatie projecten door de mogelijkheid te bieden om specifieke projectinformatie op afstand te inspecteren, te documenteren en te delen. Samen bepalen we waar de belangrijkste bouwkundige en installatietechnische onderdelen zitten en brengen deze in kaart. Vervolgens scannen we de ruimtes met onze mobiele scansystemen (IMMS/ VLX) en beschikt u over up to date as-built gebouwdata die door alle belanghebbenden via de webbased IndoorViewer op elk device te raadplegen is. Uw gehele gebouw inclusief de installaties en alle documentatie beschikbaar en doorzoekbaar. Fimble vertaalt hierbij de scans naar modellen van de filialen en adviseert gedurende het proces hoe de modellen optimaal benut kunnen worden. Dit zodat het model ook echt de meerwaarde gaat bieden waar De Bijenkorf naar op zoek is. De webbased viewer waarin de filialen opgenomen zijn 24/7 te raadplegen.
null

RESULTAAT

De as-built situatie die ontstaat biedt allerlei voordelen voor De Bijenkorf. Zowel voor de verbouwingen die plaatsvinden als ook de interne processen die gerelateerd zijn aan het winkeloppervlak bieden de gevisualiseerde inmeetdata van 4Indoor en het model van Fimble hun meerwaarde.

Door de mooie samenwerking met de medewerkers van de Bijenkorf ontstaat ook nieuw inzicht in de mogelijkheden die geboden worden waardoor de inzet van inmeetdata en het BIM ook effectief is bij de processen op de verschillende afdelingen.

“Het gebruik van een mobiele 3D scantechniek en het werken met een model is een standaard geworden bij onze verbouwingen”

De Bijenkorf

Klik op afbeelding om gallerij te openen

‘Zonder de 3D scans die 4Indoor voor ons heeft gemaakt hadden wij deze klus niet kunnen klaren’

Fimble BIM advies- en modelleerbureau

BENIEUWD NAAR HOE WIJ U KUNNEN HELPEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: