POINT CLOUD

DE MEEST NAUWKEURIGE EN SNELSTE MANIER OM AS-BUILT MODELLEN TE LEVEREN

Een point cloud, ook wel puntenwolk genoemd, is een verzameling van datapunten die aan de hand van X-, Y- en Z-coördinaten een accuraat 3D-model maken van de omgeving. Wilt u een puntenwolk van uw indoor omgeving laten maken? Onze vier high-definition laserscanners registreren 3D-meetpunten binnen een bereik van 100 meter. Zes hoge resolutiecamera’s maken 360 graden panoramafoto’s die aan elkaar worden gestitched voor een gedetailleerde 3D-visualisatie. Omdat we rondlopen en elke meter een foto maken, ontstaat er weinig schaduwwerking. Daarnaast hebben we een minimale maatafwijking van 2 tot 3 centimeter per 100 meter.

point-cloud_p1

SNEL AAN DE SLAG MET UW PUNTENWOLK

Bij het maken van een gekleurde puntenwolk is vaak snelheid gemoeid. Onze techniek is tien keer sneller dan een statische scanner. We leveren puntenwolken in drie resoluties: 5mm, 10mm en 20 mm. Deze data leveren we binnen een paar dagen in de volgende formaten: E57, XYZ, PTS, PLY, LAS. De 3D-visualisatie komt beschikbaar in de IndoorViewer.

VAN POINT CLOUD NAAR BIM

Met onze 3D-scans legt u data vast voor het modelleren van gebouwinformatie (BIM) in elke fase van het bouwproces. Deze puntenwolken kunt u importeren in uw software om zo 2D- en 3D CAD- of BIM-modellen te maken. De krachtige, browser based Point Cloud-streaming biedt u toegang tot gebouwdata op elk apparaat. Als u al eerder point cloud data hebt vastgelegd, kunnen we deze importeren naar de IndoorViewer. Zowel binnen- als buiten datasets worden ondersteund.

VOORDELEN VAN ONZE CLOUD POINT TECHNIEK

Een point cloud heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele meetmethodes. De 3D-scan trolley scant de omgeving waardoor er een 3D-omgeving van de gehele ruimte ontstaat die onmogelijk verkeerd geïnterpreteerd kan worden. Daarnaast kan de puntenwolk als onderlegger worden gebruikt om 2D- of 3D-tekeningen te maken in bijvoorbeeld AutoCAD.

De pointcloud is bruikbaar voor zowel 2D als 3D tekenwerk en maakt het uitbreiden door middel van extra doorsneden erg gemakkelijk. De scan vindt eenmalig en heel snel plaats. Zo hoeft u niet onnodig terug naar de locatie om opnieuw metingen te verrichten.

INDOORVIEWER EN NAVIGATIE APP

De scan en puntenwolken komen samen in de IndoorViewer. Hier bekijkt u eenvoudig de 3D-visualisatie. Wilt u kunnen navigeren van asset naar asset in uw pand? We leveren een SDK aan die u kunt integreren in een navigatie app.
point-cloud_p4

MEER WETEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: