3D-SCAN VAN UW GEBOUW

3D-SCAN: DE MOGELIJKHEDEN

Een gebouw digitaal in kaart brengen? Wilt u veranderingen tijdens het bouwproces monitoren of een 0-meting van de huidige situatie maken? Onze 3D-Scan trolley digitaliseert binnenruimtes door elke meter een 360 graden foto en tegelijkertijd een 3D-scan te maken. Binnen enkele dagen leveren we de data aan om een BIM- of IFC-model op te zetten.

ZO WERKT HET 3D-SCANNEN

Met onze 3D-scan trolley digitaliseren we gebouwen met vier high-definition laserscanners. Deze scanners leggen tot op de millimeter gebouwdata nauwkeurig tot wel 25.000 vierkante meter per dag vast. Dat is tien keer sneller dan traditionele scanners.
trolley-1A-gr
3D-SCAN-VAN-UW-GEBOUW-p2a

VAN 3D-SCAN NAAR AS BUILT MODEL

De 3D-scan trolley registreert punten. Elk vastgelegd punt heeft zijn eigen X-, Y- en Z-coördinaat. Snel en kostenefficiënt maken we zo een gekleurde puntenwolk, ook wel een point cloud genoemd. Dit is een samenstelling van 3D-coördinaten die nauwkeurig en gedetailleerd een ruimte in kaart brengt. Het resultaat: een digital twin van uw gebouw in laserpunten.

MOGELIJKHEDEN MET DE 3D-SCAN IN DE INDOORVIEWER

Een paar dagen nadat we de 3D-scans hebben gemaakt, kunt u in de IndoorViewer een digitale kopie van uw gebouw bekijken. De mogelijkheden in deze 3D-omgeving zijn eindeloos. Zo houdt u op afstand gemakkelijk in de gaten hoe de bouw verloopt. Breng bijvoorbeeld kabels en leidingen in kaart alvorens het sluiten van plafonds. Verricht een specifieke meting en dat zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn. Of vergelijk twee 3D-scans, bijvoorbeeld tijdens de bouwfase en vlak voor oplevering. Zo krijgt u snel inzichtelijk hoe volledig de BIM documentatie is.  
3D-SCAN-VAN-UW-GEBOUW-p3
3D-SCAN-VAN-UW-GEBOUW-p4

INDOOR NAVIGEREN

Navigeren door uw 360 graden foto’s

Met onze SDK kunt u indoor navigatie-apps ontwikkelen op basis van data die door de scantrolley is verzameld.) Zo kunt u ook van asset naar asset navigeren vanaf elk apparaat (smartphone, desktop of tablet) zonder infrastructuur of hardware.

SPECIFIEKE OPLOSSINGEN VOOR VERSCHILLENDE BRANCHES

Elke branche die binnenruimtes gebruikt, beheert of bouwt, profiteert van digitale gebouwinformatie en- modellen. Bekijk de pagina toepassingen en zie welke oplossingen in uw branche worden gebruikt of neem contact op om uw specifieke behoeften te bespreken.
change-detection-z
VERANDERINGS
DETECTIE
planning-verification-z
PLANNING & VERIFICATIE
assetmanagement-z
ASSET
MANAGEMENT
facilitymanagement-z
FACILITY
MANAGEMENT
360-3d-z
360° FOTO'S
& 3D SCANS
sensoring-z
IOT &
SENSORING

MEER WETEN?

Onze experts vertellen u graag alles over de mogelijkheden met betrekking tot mobiel 3D laserscannen in combinatie met 360° fotografie en het vervaardigen van digital twins.
Bel 033 – 422 72 75 of: